• Persoonlijke service
 • Deskundig advies
 • Exclusieve merken
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 29 Januari 2023

  De Aurum Magma Essentia van Bjorn

  Ons team bestaat uit liefhebbers, jongens met passie en oog voor details. Niet voor niets doen ook ze niets liever dan alle fietsen uit onze winkel uitproberen. Maar wat voor fietsen rijden ze zelf? In deze blog kom je daar achter.

  In deze blog behandelen we de Aurum Magma Essentia van Bjorn, hoofd werkplaats bij BikeSuperior, aan de hand van drie vragen.

  1. Wat waren vooraf je overwegingen om te kiezen voor deze fiets?

  Ik heb hiervoor veel verschillende racefietsen gehad, van instap tot high-end. Omdat ik ook wedstrijden op de weg wil gaan rijden, had ik een aantal eisen toen ik op zoek ging naar een nieuwe racefiets. Het was voor mij belangrijk dat de fiets snel en direct is en er goed uitziet.

  Toen ik de Aurum Magma Essentia in de winkel zag staan, wist ik dat dit mijn nieuw racefiets moest worden. Ik ging voornamelijk aan op de looks van de fiets. Het strakke traditionele frame in combinatie met de aerodynamisch eigenschappen, de strak weggewerkte kabels en de mogelijkheid om banden tot 30 mm te monteren sprak me direct erg aan.

  2. Welke mix van onderdelen op de fiets maken voor jou het verschil?

  Het frame is natuurlijk een belangrijke basis, het carbon frame van de Magma Essentia is licht, stijf en ik vind de kleur Stone Grey super mooi! Daarnaast houd ik erg van de traditionele looks van de fiets.

  De Sram Force groepset ziet er strak uit en schakelt snel. Ook vind ik het ook een grote plus dat de groepset draadloos is. Daarnaast maakt de Sram AXS power meter dat ik mijn trainingen goed en doelgericht kan uitvoeren.

  De onderdelen van Zipp maken de fiets voor mij helemaal af, ze zijn licht en van hoge kwaliteit. Ik rij met Zipp 303s wielen, deze hebben de perfecte combinatie van gewicht en aerodynamica. Samen met de Challenge Strada Pro banden die ook op een nat wegdek veel grip hebben in combinatie met de lage rolweerstand, maakt dat deze set geschikt is voor alle weersomstandigheden.

   

  3. Wat zijn na de eerste ritten je ervaringen met de fiets?

  Ik was al verliefd op deze fiets, maar dit gevoel is tijdens de eerste ritten alleen nog maar groter geworden. Ik had het gevoel dat ik over de weg zweefde. De fiets is strak en direct zonder de wendbaarheid te verliezen. Ik voelde mij gelijk vertrouwd op de fiets.

  Ik kan niet wachten om de eerste wedstrijd op mijn Aurum te fietsen.

  [powr-banner-slider id="595acf51_1674636508"]

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking