• Persoonlijke service
 • Deskundig advies
 • Exclusieve merken
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 22 Maart 2023

  Jasper's Open U.P.

  Ons team bestaat uit liefhebbers, jongens met passie en oog voor details. Niet voor niets doen ook ze niets liever dan alle fietsen uit onze winkel uitproberen. Maar wat voor fietsen rijden ze zelf? In deze blog kom je daar achter.

  In deze blog behandelen we de Open U.P. van Jasper aan de hand van drie vragen.

  1. Wat waren vooraf je overwegingen om te kiezen voor deze fiets?
  Ik was opzoek een fiets die ik zowel als gravelbike, in het veld op de weg kan gebruiken. Omdat ik wedstrijden in het veld en op de weg rij, is het voor mij belangrijk dat de fiets comfortabel en direct doet, maar niet onderdoet voor een gemiddelde racefiets.

  2. Welke mix van onderdelen op de fiets maken voor jou het verschil?

  Het Open U.P. frame is een geweldige basis voor een do it al bike. Het frame is licht en stijf, Maar is nog steeds erg wendbaar. Daarnaast heb ik gekozen voor RTP (Ready To Paint). Met RTP kun je de eigen kleuren kiezen en deze worden speciaal voor je gespoten.

  Ik heb gekozen voor een Sram Force 1x12 groep. Deze groep schakelt super, is betrouwbaar en heeft veel mogelijkheden m.b.t. op het wisselen van cassettes. Ik heb namelijk twee verschillende setups, één voor op de weg en één voor off-road. Meestal wissel ik in het voorjaar naar de weg setup en in het najaar naar de off-road setup. 

  Weg setup:
  -
  Wielen: Zipp 303s
  -
  Stuurpen: Zipp stem 115 mm -25°
  - Banden: Pirelli P Zero, 28 mm TLR Classic
  - Casette: Sram Force 10-36

  Off-road setup:
  - Wielen: Zipp 303s
  -
  Stuurpen: Zipp stem 110 mm -6°
  - Banden: Schwalbe G-One R 40 mm 
  - Casette: Sram XPLR 10-44

  3. Wat zijn na de eerste ritten je ervaringen met de fiets?

  Deze fiets is tot nu toe de fijnste fiets die ik tot nu heb gehad. De fiets is snel op gravel en in het veld, maar doet op de weg zeker niet onder voor racefietsen, voor mijn gevoel heb ik geen nadeel.
  Het wisselen van setup kost wat tijd, maar het went snel. Het fietsen in heuvels of in de bergen kan prima met één voorblad, het enige nadeel is dat er grotere stappen tussen de versnellingen zitten. Dit was wel even wennen.

  Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik beveel deze setup aan, aan iedereen die op zoek is naar de perfecte 'Do It All' fiets.

  [powr-image-slider id="e9649469_1680076835"]

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking